Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja hétfőn közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy július-szeptemberben 7 milliárd 167 millió dollár, részvényenként 67 cent adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 5 milliárd 424 millió dolláros, részvényarányosan 49 centes profittal.

Az észak-karolinai Charlotte-i székhelyű bank összbevétele 22,77 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 21,83 milliárd dollárral. A nettó kamatbevételek 6,4 százalékkal, 11,87 milliárd dollárra, a nem kamatjellegű bevételek pedig 2,1 százalékkal, 10,90 milliárd dollárra nőttek.

A FactSet pénzügyi szolgáltató által megkérdezett elemzők ennél gyengébb adatokat, 22,69 milliárd dolláros bevétel mellett 62 centes nyereséget vártak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A Bank of America, a több nagy Wall Street-i pénzintézethez hasonlóan, erős hátszelet kapott a decemberben elfogadott, az adókat mérséklő törvénnyel, valamint a Federal Reserve által végrehajtott kamatemelésekkel. A társasági adó csökkentésének - 35 százalékról 21 százalékra - éppen a bankszektor az egyik legnagyobb kedvezményezettje. A Bank of America 1 milliárd 827 millió dollárt fizetett be társasági adóként a harmadik negyedév után, míg egy évvel korábban 2 milliárd 187 millió dollárt.
A vártnál jobb gyorsjelentés hatására emelkedett a BofA árfolyama a New York-i tőzsdén, a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 1,06 százalékos nyereségben, 28,72 dolláron forgott a részvény.

Az egy évvel korábbihoz képest 10,18 százalékkal nőtt a Bank of America árfolyama, kisebb mértékben a 30 legfontosabb amerikai vállalat tőzsdei állapotát tükröző index, a Dow Jones Ipari Átlag 10,79 százalékánál.

(Forrás:kereskedelmiszektor.hu, mti/Fotó:mti)