ARCHÍVUM / kiskereskedelem

KSH: JANUÁRBAN 29,1 SZÁZALÉKKAL NŐTT AZ ÉPÍTŐIPAR TERMELÉSE

Januárban az építőipari termelés 29,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, ami a rendkívüli hideg ellenére tavaly július óta a legnagyobb növekedés. Az épületek építése 28,2, az egyéb építményeké 32,2 százalékkal nőtt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

JELENTŐSEN RONTOTTA GAZDASÁGNÖVEKEDÉSI ELŐREJELZÉSÉT AZ EGYIK VEZETŐ NÉMET KUTATÓINTÉZET

Jelentősen rontotta a német gazdaság növekedésére adott előrejelzését az egyik vezető német gazdaságkutató intézet, a müncheni ifo csütörtökön bemutatott prognózisa szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága a korábban várt 1,1 százalék helyett csupán 0,6 százalékkal növekedhet az idén.

JANUÁRBAN VÁRATLANUL CSÖKKENT A NÉMET IPARI TERMELÉS

Januárban a várt növekedés helyett csökkent a német ipari termelés a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn kiadott jelentése szerint.

HANKOOK - A CÉGVEZETÉS FELKÉSZÜLT A VÁRHATÓ SZTRÁJKRA

A Hankook Tire Magyarország Kft. vezetősége felkészült a várható sztrájkra, a vállalat eltökélt abban, hogy a sztrájk idején, mint eddig is, mindenben törvényesen fog eljárni - közölte a vállalat.

JELENTŐSEN NŐTT AZ AMAZON BEVÉTELE ÉS PROFITJA 2018 UTOLSÓ NEGYEDÉVÉBEN

Az egy évvel korábbihoz képest jelentősen emelkedett az Amazon amerikai, internetes kereskedőcég árbevétele és nyeresége is 2018 utolsó negyedévében - derül ki a cég csütörtökön, tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentéséből.

AZ EURÓPAI UNIÓ A WTO-HOZ FORDUL A SPANYOL OLÍVABOGYÓRA KIVETETT AMERIKAI IMPORTVÁMOK MIATT

Hamarosan a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordul az Európai Unió a spanyol olívabogyóra nemrég kivetett amerikai importvámok miatt - jelentették be hétfőn Brüsszelben.